20. oktober 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Marit Sandvik & Nova Onda: FLOR Turné 2018

Selv om det er langt fra Tromsø til Rio de Janeiro, omfavner Marit Sandvik & Nova Onda den brasilianske musikktradisjonen og gir den et eget «nova onda»-uttrykk, lekent og personlig.

Bandet, som ble etablert i 2013, er nå ute med sin første full-lengder, albumet FLOR. Musikken er en blanding av egne originalkomposisjoner og melodier hentet fra Brasils rike flora. Deres egne låter med nordnorske tekster finner sin naturlige plass i dette landskapet, og slik framstår MS&NO som et særegent band.

De seks musikerne står alle frem som sterke stemmer. Marit Sandvik har i en årrekke stått på scenen som jazzsanger og komponist på internasjonalt nivå, med flere utgivelser bak seg og stor anerkjennelse i både inn- og utland. Hun ledet bossa nova-bandet Bossa Nordpå i tolv år der jazzgitaristen Øystein Norvoll var et av medlemmene. Norvoll på sin side har turnert med en rekke nasjonale og internasjonale jazzmusikere. Trommeslager Simen Iversen Vangen har bodd i Brasil, og siden tatt mastergrad i brasiliansk musikk. Mange kjenner ham også som tidligere trommeslager i Madrugada. Pianist Eirik Fjelde og bassist Morten Steene gjør begge suksess med neosoul-bandet thebandcalledOh! og saxofonist Ola Asdahl Rokkones kombinerer sitt virke som klassisk solist med symfoniorkester og som jazzmusiker i forskjellige konstellasjoner.

Musikernes brede erfaringer fra forskjellige stilarter gir lytteren en udefinerbar og uhøytidelig blanding av brasilianske jordnære, livgivende rytmer og europeisk/nordisk kunstmusikk og world music, luftig, elegant og personlig i uttrykket. Musikerne får på den ene side presentert seg som solister og på den annen side inngår de i et tett samspill med skrevne ensemblepartier, det hele framført med lekenhet og presisjon. Brasiliansk og beslektet musikk er verdensmusikk i ordets beste betydning, det er musikk som mennesker over hele verden kjenner seg igjen i og som appellerer direkte til hjerte og kropp. Det er også det bandet erfarer når de er ute og spiller, – publikum lar seg begeistre.

Marit Sandvik – vokal
Ola Asdahl Rokkones – saksofon
Øystein Norvoll – gitar
Eirik Fjelde – piano
Morten Steene – bass
Simen Iversen Vangen – trommer