26. mai 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Nypan Trio ble dannet i Trondheim i 2011 og har holdt stø kurs siden den gang. Nå, syv år senere har bandet vært på flere norgesturnéer og gitt ut sin første plate ”Directions” (2015/Nypan Music). Albumet har fått gode omtaler i media og det er satt av tid til ny innspilling av oppfølgeren i februar 2018.

Utgangspunktet for musikken ligger på mange vis i tradisjonen orgelgiganter som Jimmy Smith og Brother Jack McDuff og gitarister som George Benson skapte. Samtidig har de ambisjoner og evner til å flytte musikken inn i nåtiden. Musikken er hele tida usedvanlig melodisk og vakker og har både mye straight jazz og soul i seg. De originalskrevne komposisjonene bandet serverer er melodiske, hardt svingende og fulle av soul.

Om Directions:

«Groovy fra sør – nå er det det klassiske orgetrioformatet som har trigga Nypan og også der framstår han som en meget habil komponist, bandleder og gitarist.»
– Tor Hammerø – Tor de jazz

«Utfordrer og gleder» – det er fristende å trekke linjene tilbake til samarbeidet mellom Jimmy Smith og Wes Montogomery, men der disse er sløye og bakpå, holder Nypan Trios verk et pulserernde høyt tempo, dog med henvisninger og forsiktige nikk til gamle jazzklassiskere, da spesielt A Nigth in Tuninisa.»
– Jakob Berg – Fædrelansdvennen

 

Øyvind Nypan – gitar
Daniel Buner Formo – orgel
Truls Rønning – trommer