16. januar 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Roger Svedberg er en av de mest mangefaseterte musikerne i Sverige. Han virke innen musikk strekker seg fra Kungliga Operan i Stockholm hvor han har jobbet i mange år til jazz og improvisasjon. Hans første solo album “The great European Songbook“ med saksofonist Joakim Milder og pianist Adam Forkelid ble lansert i 2006 – og er et unikt prosjekt som kombinerer opera og jazz.

Samlingen “Opera meets Jazz – six solo pieces for vibes” er publisert av Norsk Percussion i 2009. I 2011 ble cd-en “Pit Sounds” lansert av Roger Svedberg kvartett og som viderefører forbindelsen opera og jazz.

i 2012 startet Roger Svedberg bandet “A tribute to Milt Jackson” som spiller musikk av den legendariske vibrafonisten. Etter lansering av cd-ene “A tribute to Milt Jackson vol I og vol II” har bandet hatt omfattende turnévirksomhet i Sverige med jazzprofiler som Jesper Thilo, Jan Allan, Klas Toresson og Johan Hörlén.

Et annet prosjekt er en duo med den danske bassvirtuosen Bo Stief som utforsker fenomenet elektrisk vibrafon og avansert “loop-spill”.

 

For første gang siden slutten på 80-tallet (da han jobbet med Trondheim symfoniorkester) besøker Roger Svedberg Norge og danner kvartett med den legendariske gitaristen Staffan William-Olsson, bassisten Hans Backenroth og trommeslager Hermund Nygård.

 

Roger Svedberg – vibrafon
Staffan William-Olsson – gitar
Hans Backenroth – bass
Hermund Nygård – trommer