20. november 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Et europeisk samarbeidsprosjekt med musikere fra Spania, Danmark og Norge som har spilt mye sammen de siste årene. Denne konserten avslutter en turné i Danmark og Norge, så det vil være et samspilt og spillesugent band vi får høre på Herr Nilsen.

Musikken kan karakteriseres som moderne mainstream; swingende og melodisk.

Litt om bandets medlemmer:
Joaquin Chacon er bosatt i Madrid, og har siden midten av 1980-tallet tilhørt eliten i spansk jazz. Medvirket på festivaler i Europa, USA og Latin- Amerika, og har utgitt hele 8 CD’er i eget navn.

Ben Besiakov er fra København, og har tilhørt den danske jazz-eliten siden 1970-tallet. Listen over musikere han har samarbeidet med er enorm, og spenner fra Ben Webster via Joe Henderson til Peps Blodsband. De siste årene har han innspilt flere kritikerroste plater i eget navn, med amerikanske størrelser som George Garzone, Billy Hart og Ray Drummond med på laget. Ben er en usedvanlig sprudlende og swingende pianist, med et stort musikalsk spenn.

Ole Jacob Hystad er fra Stord, og framstår som en av våre beste og mest helstøpte saksofonister i post-Coltrane skolen. Han har også to egne plateutgivelser bak seg de siste årene, samt flere med Bergen Big Band.

Sigurd Ulveseth fra Bergen har de seneste årene vært en av våre mest etterspurte og prisbelønte bassister, også han med flere plateutgivelser i eget navn, bl.a. med Adam Nussbaum, Dag Arnesen og Knut Riisnæs.

Tom Olstad er en av Oslos mest erfarne og rutinerte trommeslagere. Han har deltatt på et 30-talls plateinnspillinger, også i eget navn, samt spilt med mange kjente, norske musikere, så vel som flere amerikanske stjerner. Har spilt med Karin Krog på flere store utenlandske festivaler.

Joaquin Chacon – gitar (ES)
Ben Besiakov – piano (DK)
Ole Jacob Hystad – tenorsaksofon
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer