8. desember 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

I oktober 2015 utga den norske gitaristen og komponisten, Svein Rikard Mathisen sitt debutalbum «Copenhagen Diaries» til strålende anmeldelser. I 2017 utga han sitt andre album «Monsters» med sitt faste band Somebody’s Quartet i samarbeid med Curling Legs.

Albumet er et konseptuelt stykke som henter sine fleste atmosfæriske innflytelser fra den briljante romanen The Snowman, skrevet av Jo Nesbø i 2008.

Svein Rikard sier følgende før releasen av sitt nye album: 
«Jeg har i de siste to år turnert med musikken fra «Copenhagen Diaries», og har samtidig hatt et mål om å skrive to eller tre nye komposisjoner til hver turne. Dette har resultert i musikken som er på platen. Musikken innehar noe av den samme oppskriften som forrige utgivelse, «Copenhagen Diaries», hva form angår. Men et mål med musikken på «Monsters», har vært å skrive noen åpnere komposisjoner, hvor improvisatørene har friere spillerom.

Sagt om «Monster»:

«Låtane er ein tvillaus kvalitet ved plata… Mathisen har meistra utfordringa med den vanskelege andreplata med bravur.» – Lars Mossefinn, Dag & Tid

«Lekkert og emosjonelt. Terningkast 5» – Henrik Langgård, Hamar Arbeiderblad

«Svein Rikard Mathisen er ikke bare en ypperlig gitarist med smakfulle improvisatoriske ideer, fintfølende touch og en balansert sound, men han innehar også utsøkte kompositoriske kvaliteter. Dette er kontemporær jazzmusikk a la 2017 så bra som den bare kan bli. Personlig favoritt; «The Man in the Fridge» – Petter Wettre

Svein Rikard Mathisen (NO) – gitar, komposisjoner 

Søren Gemmer (DK) – piano 

Paul Hinz (SE) – kontrabass
Andreas Fryland (DK) – trommer