22. september 2012
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

The Sinatra Songbook er et hardtswingende jazzband med forkjærlighet til det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundre.

Med crooneren Ingar Kristiansen i front er de kjent for å alltid levere utadvendte og inkluderende konserter som man blir i godt humør av.

Ensemblet er sterkt inspirert av de store jazzsangerne fra 40-, 50- og 60-tallet, som f eks Sammy Davis jr., Billy Holiday, Bobby Darin, Sarah Vaughan, Mel Tormé, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Nancy Wilson og selvfølgelig Francis Albert Sinatra. Men i stedet for å imitere har de tilpasset og arrangert om musikken til å få et mer jazzete og moderne uttrykk i egen stil. De har også skrevet egne låter som er tro mot tradisjonen.

The Sinatra Songbook har turnert landet på kryss og tvers en rekke ganger, hvor de har spilt på jazzklubber, i kulturhus og på festivaler. Også utenlands, bl. a. på den tradisjonsrike jazzfestivalen Jazz Jamboree i Warszawa. I tillegg har de hatt flere tv-opptredener, bl. a. en helaftens konsert med Kringkastingsorkesteret.

Bandet har sluppet to kritikerroste album: «The Sinatra Songbook» og «Urban Breeze».

Ingar Kristiansen – vokal
Eckhard Baur – trompet
Håvard Fossum – tenorsaksofon
Per Husby – piano
Stig Hvalryg – bass
Torstein Ellingsen – trommer