2. februar 2019
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Her får vi et ekte «Tenor Meeting» mellom to av skandinavias største: svenske Thomas Franck og vår egen Knut Riisnæs. Kompet består av en hel-skandinavisk trio, med Ben Besiakov på piano, Hans Backenroth på bass og Tom Olstad på trommer.

Thomas Franck er født i Helsingborg i Sverige, men har mesteparten av sin karriere vært bosatt i København. Her har han vært en av de ledende musikerne siden 90-tallet og har spilt med navn som Jens Winther, Carsten Dahl, Doug Raney og Thomas Clausen, foruten Danmarks Radio (DR) Big Band. Han har medvirket på uttallige plateinnspillinger med storheter som bl.a. Roy Haynes, Al Foster og Kirk Lightsey. Thomas regnes som en av skandinavias ledende jazzutøvere og har mottatt flere priser for sitt spill, som alltid er hardtswingende, energisk og virtuost.

Knut Riisnæs trenger vel ingen nærmere presentasjon for Oslo jazzforum sitt publikum, velkjent som han er både med egen kvartett og fra mange andre konstellasjoner. Han blir med rette kalt en bauta i norsk jazz og har mottatt en rekke priser og utmerkelser.

Ben Besiakov er også en kjent og kjær gjest, med sitt groovy og alltid swingende pianospill og en imponerende merittliste innen dansk jazz.

Hans Backenroth har vært Sveriges mest etterspurte bassist i en årrekke og har spilt med omtrent alle store legender i svensk jazz, som Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Kjell Øhman, Putte Wickmann, Bernt Rosengren med flere. Han har de siste årene vært å høre på Herr Nilsen flere ganger.

Tom Olstad er godt kjent som en trommeslager som har medvirket i uttallige band og han har i mange år spilt med bl.a. Karin Krog, Knut Riisnæs og Vidar Johansen, for å nevne noen.

Det forventes en hardtswingende ettermiddag og repertoaret vil i stor grad være hentet fra «The Great American Songbook.»

 

Thomas Franck (S) & Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Ben Besiakov (DK) – piano
Hans Backenroth (S) – bass
Tom Olstad – trommer