23. november 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

I Winter-Storm´s lydlandskap balanseres det akustiske og det elektriske på en dynamisk og effektfull måte. Inspirasjonskildene kommer fra et vidt spekter av jazzens stilarter fra de siste 50 år, med avstikkere til så vel rock som komposisjonsmusikk. Her blandes svevende ballader, riff, intens modalimprovisasjon og jazzakkorder ispedd lyriske linjer i et forfriskende rytmisk uttrykk. Musikernes fleksibilitet og individuelle stemmer gir denne kvartetten en særegen helhet og egenart i struktur og lydbilde.

Debutalbumet Patchwork ble sluppet i desember 2010, og har fått svært god mottagelse i Tyskland og Nederland. Repertoaret er i hovedtrekk komponert av Winther Andersen og Håkon Storm.

Bandet er i gang med en lengre turné i Tyskland og Nederland, men konserten på Herr Nilsen i regi av Oslo Jazzforum er eneste konsert i Norge i denne omgang.

De norske musikerne Thomas Winther Andersen og Håkon Storm har samarbeidet med jevne mellomrom de siste to tiår. Sammen har de også tidligere gitt ut to NORCD-album – ”Out From A Cool Storage” og ”Line Up” – med bandet Line Up med Jimmy Halperin på saksofon.


Håkon Storm-Mathisen – gitar

Thomas Winther Andersen – bass
Natalio Sued (AR) – saksofon
Mark Coehoorn (NL) – trommer