5. oktober 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Energisk trio med tre av Norges fremste jazzmusikere. Hammond B3–orgel, trommer og gitar. Klassisk besetning. Original musikk. Orgeljazz av i dag. Vakre melodier, tøffe groover og intenst samspill. Jarle Vespestad og Jacob Young tilhører den nye generasjon norske musikere på ECM. Roy Powell (UK) er bosatt i Norge med fartstid fra den nye og kreative jazzscenen i England.

Jacob Young, norsk jazzmusiker og komponist med 7 plateutgivelser i eget navn. Etter en periode som student og senere frilansmusiker i New York (1990-1995), kom han tilbake til Norge i 1995, og har siden da hatt Oslo som base.

I 2002 spilte han inn Where Flamingos Fly med Karin Krog. I 2002 opprettet han Jacob Young Group, en norsk supergruppe bestående av landets ledende jazzmusikere; Mats Eilertsen, Vidar Johansen, Mathias Eick, Jon Christensen, Jacob Young og senere har også Paolo Vinaccia blitt med i gruppen, som spiller moderne jazz og kammermusikk med utgangspunkt i Youngs låter. Gruppen har to album på ECM, Evening Falls 2004 og Sideways 2008. Begge album mottok overveldende kritikker i Norge og i utlandet.

Jacob har turnert i Europa, Asia og USA med eget band, eller med blant annet Karin Krog, Bendik Hofseth. I 2010 ble han invitert med på Manu Katches album Third Round og har også gjort konserter med Manu Katches grupper i Frankrike og Tyskland i 2010.

Roy Powell, pianist, organist og komponist opprinnelig fra England, men bosatt i Norge siden 1995 har 7 plateutgivelser i eget navn. Etter 4-årig komposisjonstudier på Royal Northern College of Music, Manchester UK begynte han sin karriere på England`s jazz scene i 1989 og har som freelance pianist/keyboardist spilt med bl.a. Art Farmer, Eddie Daniels, Anthony Braxton, Vince Mendoza og Mike Gibbs.

Roy har turnert i Norge og i utlandet med; Roy Powell Quartet med den norske bassistlegenden Arild Andersen, Mike Walker og John Marshall (Soft Machine), Sigurd Køhn, Roy Powell Trio med Terje Gewelt og Jarle Vespestad, Roy Powell Peak Experience Trio med Per Mathisen og Ivan Makedonov. I 2008 begynte Roy å spille Hammond Orgel, og i 2009 – sammen med Staffan William-Olsson og Andreas Bye – spilte trioen Blue Sonic Fuel mange konserter i Norge.

Jarle Vespestad, norsk jazzmusiker, trommeslager; studerte ved jazzlinjen ved Trøndelag Musikkonservatorium. Han var med på å starte gruppen Farmers Market, som har turnert over store deler av Europa og bl. a. utgitt albumene Speed/Balkan/Boogie (1995), Musikk fra Hybridene (1997), Farmers Market (2000) og Surfin’ USSR (2008). Dessuten har han vært sentral i grupper som Veslefrekk, fellesnordiske Embla Nordic, Supersilent, Petter Wettre Trio og Quartet, Håvard Wiik Trio og Tord Gustavsen Trio, foruten med Silje Nergaard. Vespestad har markert seg som en svært kreativ, ekspressiv og lyttende trommeslager i ulike konstellasjoner. I 1998 utgav han albumet Orbit i duo med saksofonisten Tore Brunborg.

Trioens debut CD «Anthem» kom ut på Curling Legs vinteren 2011. Komposisjoner av Jacob Young og Roy Powell.

 

 

 

 

Jacob Young – gitar
Roy Powell – Hammond B3
Jarle Vespestad – trommer