19. februar 2011

by:Larm 2011 har scenen. Se program her.

26. februar 2011
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Trompetisten Tore Johansen, pianisten Vigleik Storaas og bassisten Jo Fougner Skaansar representerer tre generasjoner uteksaminert fra jazzlinja i Trondheim. Storaas fra 80-tallet, Johansen fra 90-tallet og Skaansar fra det nye millenniet. Trioen har gjennom et utall konsertdager for Rikskonsertene finslipt det trommeløse trioformatet, og bandet inntok Rainbow Studio i november 2010 med Jon Christensen som gjest. Johansen og Storaas har samarbeidet siden midten av 90-tallet i ulike settinger, og ga ut albumet ”Rainbow Session” i 2007, til strålende kritikker.

Tore Johansen – trompet
Vigleik Storaas – piano
Jo Skaansar – bass

23. februar 2011
20:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Erling Wicklunds originalkomposisjoner og arrangementer for oktettbesetning. Dessuten komposisjoner av Bill Holman, transkribert fra Maynard Fergusons berømte 1950-talls oktett, og en hyllest til den nylig avdøde kanadiske storband- og tentettleder Rob McConnell.

En mix på tvers av generasjoner – med musikere fra Tyskland, Danmark, Skien, Børsa, Lier og Oslo under ledelse av komponist/arrangør og ventilbasunist Erling Wicklund. Han lover å gjenskape storbandtrøkket vi kjenner fra STORESLEM-konsertene – men denne gang med bare åtte musikere på scenen!

Trompeter/flugelhornist Eckhard Baur er tysk jazztrompetist, komponist og orkesterleder som er kjent fra band som Geir Lysne Listening Ensemble og The Swing Pack (tidl. Sinatra Songbook).  Saksofonistene André Kassen (Skien) og Harald Bergersen (Oslo) låter trass i 50 års aldersspenn utrolig homogent og utfordrer hverandre i heftig samspill. Pianist Michael Bloch (Oslo), bassist Andreas Dreier (Århus/Lier) og trommis Lars Erik Norum (Oslo) er oktettens velsmurte komp, og bandleder Erling Wicklund gleder seg etter å ha tilbrakt regnværssommeren i komponisthytta på sin øde øy!

Eckhard Baur – trompet, flugelhorn
André Kassen – altsaksofon, sopransaksofon
Harald Bergersen – tenorsaksofon, klarinett
Håvard Fossum – barytonsaksofon
Michael Bloch – piano
Andreas Dreier – bass
Lars Erik Norum – trommer
Erling Wicklund – ventilbasun, komposisjoner, arrangementer

12. februar 2011
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Som trio har Johansen, Garnes og Olstad spilt sammen i over 20 år, og ga i 1996 ut platen ”Lopsided” på Curling Legs Records. Bjørn Klakegg utvidet trioen til kvartett for 5 år siden, og er med sitt kreative og smakfulle gitarspill en verdifull og spennende tilvekst til bandet. Alle fire er blant landets mest erfarne jazzmusikere, og har hver for seg og til sammen medvirket i et utall forskjellige band og plateinnspillinger.

Kvartetten, med gjesteopptreden av den legendariske altsaksofonisten Carl Magnus Neumann, for anledningen på synthsaksofon, gav i 2009 ut platen ”Lost Animals” på Jazzland Recordings, produsert av Bugge Wesseltoft. Platen har fått en enstemmig positiv mottagelse av landets kritikerkorps.

Vidar Johansen framstår i dag som en av våre mest originale og spennende utøvere og komponister, med mange bestillingsverk på tapetet, både for KORK, Bergen Big Band, etc. så repertoaret er hovedsakelig basert på hans komposisjoner.

Men publikum skal likevel ikke se bort i fra at det kan komme innslag av så vel Thelonious Monk som Jagger/Richards eller Burt Bacharach; samt kanskje en og annen gammel sjømannsvise….

Det er med stor glede at kvartetten utvider besetningen med en gammel venn og favorittmusiker, Carl Magnus Neumann, som nå er tilbake for fullt på altsaksofon, og viser hva legender er laget av.

Vidar Johansen – saksofoner, bassklarinett
Carl Magnus Neumann – altsaksofon, synthsaksofon
Bjørn Klakegg  – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer

9. februar 2011
20:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Kvartetten har energi, moderne sound og er åpen for kreative vendinger og spiller komposisjoner av Istvan Pados, Dave Holland, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Don Grolnick, Bob Mintzer, Miles Davies, John Coltrane, Ornett Coleman.

Gisle Johansen har spilt med bl a: Element, Jazzmob, Bungalow, Crimetime Orchestra, Gisle 4.

Jørn Øien har egen trio og har spilt med bl a: Moment, Beady Belle, Oofotr, Geir Lysne Ensemble, Nils Olav Johansen Band, Elegant People.

Jens Fossum har spilt med bl a: Sigurd Køhn kvartett, Randy Tytingvåg Ensemble, Moment, Hilde Louise Orchestra, Gunhild Nyborg Trio, Majken Christiansen Swing Society, The Sinatra Songbook, Fossum/Aarum kvartett, Elegant People.

Istvan Pados har spilt med bl a: Matt Garrison, Gil Evans Orchestra, Mike Stern, Roy Hargrove, Ted Curson, Scott Kinsey, Laszlo Gardony, David Fiuczynski, Arne Domnerus.

Gisle Johansen – saksofon
Jørn Øien – piano
Jens Fossum – bass
Istvan Pados – trommer

5. februar 2011
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Navnet Svarttrost assosieres ved at fuglen synger melodisk, slik du vil oppleve at musikken også er. Alle komposisjoner er ved Espen Rud, og det er utgitt en plate med samme navn i 2007.

Bandet består av velkjente og etablerte musikere som John Pål Inderberg, Rob Waring og Terje Gewelt som også kan høres på platen. Gitarist Jari Bakken har senere blitt del av gruppen, og er allerede blitt nok en favoritt blant flere av våre publikummere.

Jon Pål Inderberg – saksofon
Rob Waring  – vibrafon
Jari Bakken – gitar
Terje Gewelt – bass
Espen Rud – trommer