12. februar 2011
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Som trio har Johansen, Garnes og Olstad spilt sammen i over 20 år, og ga i 1996 ut platen ”Lopsided” på Curling Legs Records. Bjørn Klakegg utvidet trioen til kvartett for 5 år siden, og er med sitt kreative og smakfulle gitarspill en verdifull og spennende tilvekst til bandet. Alle fire er blant landets mest erfarne jazzmusikere, og har hver for seg og til sammen medvirket i et utall forskjellige band og plateinnspillinger.

Kvartetten, med gjesteopptreden av den legendariske altsaksofonisten Carl Magnus Neumann, for anledningen på synthsaksofon, gav i 2009 ut platen ”Lost Animals” på Jazzland Recordings, produsert av Bugge Wesseltoft. Platen har fått en enstemmig positiv mottagelse av landets kritikerkorps.

Vidar Johansen framstår i dag som en av våre mest originale og spennende utøvere og komponister, med mange bestillingsverk på tapetet, både for KORK, Bergen Big Band, etc. så repertoaret er hovedsakelig basert på hans komposisjoner.

Men publikum skal likevel ikke se bort i fra at det kan komme innslag av så vel Thelonious Monk som Jagger/Richards eller Burt Bacharach; samt kanskje en og annen gammel sjømannsvise….

Det er med stor glede at kvartetten utvider besetningen med en gammel venn og favorittmusiker, Carl Magnus Neumann, som nå er tilbake for fullt på altsaksofon, og viser hva legender er laget av.

Vidar Johansen – saksofoner, bassklarinett
Carl Magnus Neumann – altsaksofon, synthsaksofon
Bjørn Klakegg  – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer