29. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

15. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag.


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

28. mai 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Lage Lund er ansett ikke bare som en av de fineste gitaristene i sin generasjon men også som en av de mest overbevisende jazzartistene i verden i dag.

Han er en av de faste i kategorien ‘Rising star – Guitar’ i Downbeats kritiker kåringer og har vært hyllet av Pat Metheny som en av hans favoritter blant unge gitarister. Ifølge Russell Malone – en av dommerne som gav ham topplassering i the 2005 Thelonious Monk International Jazz Competition i 2005 – handler det om “all music and all soul”.

Gjennom sine live opptredener i Europa, Japen og ellers i verden har Lund plassert seg blant de høyest rangerte utøverne og som en kreativ kraft. Han er blant de som setter agendaen for jazzimproviasjon i det 21. århundret.

Under årets Europaturne har Lage Lund Trio med seg musikk fra det nylig lanserte albumet Idlewild (2015) som er hans tredje plate. På platen spiller bassist Ben Street og trommeslager Bill; på konserten på Herr Nilsen vil du høre Matt Brewer på bass og Justin Faulkner på trommer.

 

Lage Lund – gitar
Matt Brewer – bass
Justin Faulkner – trommer

25. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Jazzkvartetten Crazy Moon dyrkar det akustiske og intime uttrykket, og eit kollektivt improvisatorisk samspel innanfor klåre musikalske rammer. Sidan våren 2015 har kvartetten konsentrert seg om repertoar frå musikalen West Side Story (Leonard Bernstein/Stephen Sondheim).

Crazy Moon har eksistert som kvartett sidan 1998 med Torgrim og Guro i spissen, med varierande personell på gitar og bass. Musikarar som Carl Morten Iversen, Bjørn Kjellemyr og Roger Arntzen har alle veksla på bassjobben, medan gitaristane Jon Eberson og Håkon Storm-Mathisen båe har vore medlemmar i kvar sine periodar. Alle desse har over tid medverka til å utvikle kvartettens uttrykk.

Kvartetten sitt særpreg har heile tida vore formidling av jazzen sitt mainstream-repertoar. Gjennom konsentrasjonen om det improviserande og trommelause samspelet der alle fire stemmene blir likeverdige, har kvartetten søkt å få fram den emosjonelle krafta i dette repertoaret, som ofte blir sett på som klisjéfylt og simpelt.

Når vi gjennom prosjektet West Side Story forsøker å gjere Bernstein sin musikk til vår, inneber det å forme låtene i det akustiske, intime og improviserande uttrykket kvartetten har som sitt varemerke. Våren 2015 har Crazy Moon begynt innspeling av materialet saman med teknikar og produsent Thor Bjørn Neby, og i august same år hadde vi konsertpremiere med repertoaret ved Fossekleiva kultursenter i Sande i Vestfold.

West Side Story (WSS) blei uroppført på Broadway i 1957, og var banebrytande på mange vis. Handlinga i musikalen WSS bygger på skodespelet Romeo og Julie av William Shakespeare. I likskap med originalen er plottet ei kjærleikshistorie med eit tragisk utfall, men i WSS utspeler handlinga seg i eit gjengmiljø på Upper West Side av Manhattan. Rammefortellinga dreier seg om spenningar mellom to ulike etniske grupper, høvesvis det puertorikanske innvandrarmiljøet og ungdomar som er 2. generasjons europeiske innvandrarar. Båe gruppene har ein underdog-posisjon i samfunnet, der arbeidsløyse og

 

sosiale utfordringar pregar kvardagen. Når ei sosial gruppe er under hardt press oppstår eit behov for å hevde sin etniske identitet, og gjengen The Jets og puertorikanarane vender seg derfor med fiendskap mot kvarandre. Når det oppstår kjærleik mellom Maria og Tony (Anton) frå kvar sitt etniske miljø, er det ei sosial uakseptabel kryssing av etniske grenser som får dramatiske konsekvensar.

Musikalen si tematisering av innvandring, etnisitet, identitet, ære, verdigheit og forsøk på å overskride sosiale motsetnader og spenningar er høgst aktuell i verda i dag. Musikalen gjer oss moglegdom til å sjå på våre eigne haldningar og oppfatningar om slike temaer i samtida vår.

Musikken Bernstein var representerte noko heilt nytt på 1950-talet, gjennom sterke musikalske referansar til storband-jazz og latinamerikansk musikk innanfor musikalformen. Både i Broadway- og filmversjonen frå 1961 var dans eit handlingsberande element, og det er kanskje på grunn av dette elementet at musikken overvegande er sterkt rytmisk. Dei rytmiske elementa tar Crazy Moon med seg som inspirasjonskjelde inn i våre versjonar, og tilbyr eit rikt materiale for oss å leike med.

 

Guro Gravem Johansen – vokal
Torgrim Sollid – trompet
Håkon Storm-Mathisen – gitar
Sebastian Haugen – bass

21. mai 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Petter Wettre Next Generation 2.0 er et nytt prosjekt har oppstått som et resultat av et ønske om å bringe inn en ekstra blåser i min musikk. En trompetist.
Dette er den nye generasjon musikere innenfor melodiøs post bop jazzmusikk.
Medlemmenene kommer fra de nordiske lands ypperlige musikkutdanningsinstitusjoner, (Rytmisk – København, Musikhøgskolan – Stockholm og Trondheim.

Petter Wettre – tenorsaksofon
Erik Kimestad Pedersen – trompet
Erlend Slettevoll – piano
Julian Haugland – bass
Karl Henrik Ousback – trommer

14. mai 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Kvartetten spiller hovedsakelig komposisjoner av bandets medlemmer hvor det tilstrebes et moderne og lyrisk utrykk i forening med et underliggende rytmisk mangfold og driv. Jari Bakken og Stian Andreas Andersen er glitrende begavelser som er uteksaminert fra jazzlinjen ved Norges musikkhøgskole og som i sine unge aldre allerede har rukket å dokumentere seg på ulike plateinnspillinger og konsertturneer. Espen Rud og Ivar Antonsen har samarbeidet i utallige jazzprosjekter over mange tiår hvor de bl.a. er lansert på hverandres plateinnspillinger.

Sjekk ut Ivar Antonsens hjemmeside med flere interessante klipp:
www.ivarantonsen.com

Jari Bakken – gitar
Ivar Antonsen – piano
Stian Andreas Andersen – bass
Espen Rud – trommer

11. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

De kommer på turné til Herr Nilsen (@Oslo) med en ny skive i ermet – «In Transit».
 
Den nå 63-årige ekstraordninære pianisten har de siste 5 årene turnért med to danske jazzmusikere: bassist Richard Andersson og trommeslager Anders Mogensen. På oppfordring fra Phil har trioen nå spilt inn og utgitt sin første trio cd. Resultatet er en telepatisk og stemningsfull cd med fokus på jazzdrive og kreativitet som gir et klart bilde av at jazzen hverken er død eller lukter rart – slik som Frank Zappa en gang uttrykte..
 
Phil Markowitz har siden midten av 70-tallet tilhørt den absolutte elite blant jazzpianister og har turnért og spilt inn musikk med storheter som Toots Thielemans, David Liebman, Saxophone Summit og Chet Baker.
 
Anders Mogensen har siden starten av 90-årene vært en av de mest etterspurte musikere på den europeiske jazzscenen. Han har turnért og gjort innspillinger med musikere som Bob Berg, Brecker Brothers, Gary Peacock og er i dag fast medlem av Jerry Bergonzi Quartet.
 

Richard Andersson har i løpet av de siste 5 årene markert seg som en av de mest lovende yngre jazzbassister i rekken av fantastiske danske jazzbassister. Han har gjort innspillinger med musikere som Tony Malaby, Jeff “Tain” Watts og Joey Calderazzo.
 
Sjekk ellers ut
http://www.philmarkowitzjazz.com/
 

Phil Markowitz – piano
Richard Andersson – bass
Anders Mogensen – trommer

7. mai 2016
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Oslo Jazzforum feirer 20 års jubileum med konserter tre dager til ende!

Jonathan Kreisberg – gitar
Dave Kikoski – piano
Rick Rosato – bass
Colin Stranahan – trommer

6. mai 2016
21:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Oslo Jazzforum feirer 20 års jubileum med konserter tre dager til ende!

Birgit Kjuus – trompet og flygelhorn
Roy Nikolaisen – trompet og flygelhorn
Arild Hillestad – trombone
Guy Sion – altsaksofon, sopransaksofon
Knut Riisnæs – tenorsaksofon, fløyte
Dave Edge – barytonsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Terje Gewelt – bass
Hermund Nygård – trommer

5. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Oslo Jazzforum feirer 20 års jubileum med konserter tre dager til ende!

Karin Krog – vokal
John Surman – barytonsaksofon, sopransaksofon, bassklarinett
Erlend Slettevoll – piano
Terje Gewelt – bass
Tom Olstad – trommer

1. mai 2016
20:00

På Herr Nilsen.
Gratis inngang!

 

Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.