18. februar 2018
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

4. februar 2018
20:00

På Herr Nilsen.
Fri entre

Humørfyllt jazzjam på byens beste klubbscene annenhver søndag i samarbeid med Herr Nilsen.
Som aktiv jammer oppnår du bong for innsatsen. Velkommen!


Kompet består av Jens Fossum, Hermund Nygård og Anders Aarum.

24. februar 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Funk, soul, jazz og swing er elementerne i den musikalske smeltedigel Kjeld Lauritsen præsenterer. Kjeld har nylig udgivet ”Learning to smile” på LP og CD. Gruppen arbejder med funky orgeljazz som vi kender den, men altid med et personligt twist og mange improviserede overraskelser.

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

Kjeld Lauritsen – hammondorgel
Staffan William-Olsson – gitar
Tom Olstad – trommer

28. februar 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

New York-baserte saksofonist/komponist Seamus Blake er anerkjent som en av de fineste eksponenter for moderne jazz. Hans musikk er kjent for sitt raffinement og dristige improvisasjoner. John Scofield, som hyret Seamus for sitt «Quiet Band», kalte han «ekstraordinær, en total saksofonist». Denne gangen, sammen med Bjørn Vidar Solli, Jon Wikan og Julian Haugland, kommer han til å fremføre hele «The Bridge» av Sonny Rollins samt et sett med Hauglands originalkomposisjoner som drar inspirasjon fra Sonny Rollins’ mesterverk.

Seamus Blake – tenorsaksofon
Bjørn Vidar Solli – gitar
Julian Haugland – bass
Jon Wikan – trommer

17. februar 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

«The Cannonball 5 Tribute Band» er en hyllest til den store kvintetten av Julian Cannonball Adderley og broren, Nat Adderley. Den opprinnelige kvintetten startet innspillinger i 1955-1958, deretter ble Cannonball med i den legendariske Miles Davis-sekstetten. Etter å ha forlatt gruppen til Miles Davis i 1959, dannet han kvintetten igjen, men denne gangen med mye mer suksess. The Adderley Quintet var i forkant av soul jazz-bevegelsen, som nettopp var begynt å ta av. Albumer som «The Cannonball Adderley Quintet in San Francisco» og «The Cannonball Adderley Quintet at the Lighthouse» brøt ny mark som et liveopptak teipet i støyende klubbmiljøer, laget en formel som ikke bare Cannonball Quintet, men også andre jazzensembler ville følge.

Vår hyllest forblir tro mot den originale musikken som ble spilt av kvintetten mellom 1955 og 1962. Repertoaret varierer fra swingende melodier som «This Here» og «Bohemia after Dark» til funky/soul-crossoverlåter som «Mercy, Mercy» og «Sack O Woe».

 

«The Cannonball 5 Tribute Band» er et energisk svingband som gjør at du ønsker å danse eller i det minste knipse med fingrene som om du sitter på en jazzklubb i New York i 1950. Alle bandmedlemmene er aktive musikere på den norske jazzscenen, som brenner for og har stor glede av å spille denne eksplosive svingende musikken.

Guy Sion – altsaksofon
Roy Nikolaisen- trompet
Lorenzo Nardocci – piano
Andreas Dreier – bass
Tom Olstad – trommer

14. februar 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Gard Nilssen´s Acoustic Unity ble startet i 2014 og har siden den gang sluppet fire plater, blitt nominert til Spellemannpris og spilt 60 konserter i Europa, Asia og Amerika. Musikken er egenkomponert og moderne med et høflig nikk til 60-tallets frijazz sound. Bandet blir omtalt som noe av det beste og friskeste som kommer ut av den skandinaviske jazzscenen om dagen.

Bandet slapp i 2015 plata «Firehouse» til strålende kritikker i inn- og utland og den triple liveboksen “Live In Europe” ble nettopp sluppet på det portugisiske plateselskapet Clean-Feed. I forbindelse med dette følger de opp med festivaljobber og turnering i Norge, Europa og USA. Bandet spiller kun egenkomponert musikk med fokus på samspill, groove, energi, improvisasjon og øyeblikkskunst, skrevet spesielt for disse tre musikerne. Trioen beveger seg inn i historien og tar eierskap i den, men nøyer seg ikke med det. Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter tar musikken inn i vår tid. Gard Nilssen´s Acoustic Unity bruker speilet til å orientere seg fremover.
Musikerne er blant de mest aktive og etterspurte på den norske og europeiske jazzscenen om dagen og er ellers kjent fra band og artister som: Django Bates, Arild Andersen, Pat Metheny, Trondheim Jazzorkester, Amok Amor, Team Hegdal, Susanne Sundfør, sPacemoNkey, Albatrosh, Peter Evans, Fredrik Ljungkvist, Bushman´s Revenge, Rune Your Day og Enemy.

 

“The musicians who recorded it are outstanding and masterful avant-garde jazz improvisers”

-Avantscena music blog om “Live In Europe”

“Nilssen er nemlig så forbanna bra på alt han involverer seg i og så kjenner han ingen grenser, sjangre er ikke noe ord som brukes i Nilssens vokabular”
-Tor de Jazz om “Live In Europe”

“Dette er musikk som hele verden vil ha glede av å høre”
-Salt-Peanuts.eu om “Live In Europe”

Gard Nilssen – trommer
André Roligheten – saksofoner
Petter Eldh – kontrabass


10. februar 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Michael Bloch Trio ble etablert i 2015 og debuterte med albumet «First Light», som i sin tid mottok gode kritikker. Her finner man en blanding av lyrisk og svingende jazz, hvor subtile og innadvendte stemninger balanseres med emosjonell intensitet og ekspresjonisme.

På sitt andre album, «Circular Changes» har trioen beveget seg bort fra den tradisjonelle jazzen og skapt sitt eget uttrykk med en mer groove-basert tilnærming, hvor det melodiske står i sentrum. Her finner man rytmisk intense partier, med utypiske taktarter og overraskende vendinger. Og man finner rolige og lyriske partier som gir rom for ettertanke.

Trioen spiller primært komposisjoner av pianisten Michael Bloch, men skaper også musikk i øyeblikket, hvor ikke bare solopartiene men også hele komposisjoner blir til der og da. Mange av komposisjonene har tilsynelatende en enkel harmonikk, men bak den ligger det en subtil og underfundig kompleksitet. Musikken kan beskrives som moderne, melodiøs jazz, med innflytelse fra både klassisk og pop.

Medlemmene i bandet har alle lang erfaring som jazzmusikere, både nasjonalt og internasjonalt og har spilt med kjente navn som f.eks. Helge Lien, Lars Jansson, Seamus Blake og Anders Bergcrantz.

Michael Bloch – piano
Frode Berg – bass
Anders Thorén – trommer

3. februar 2018
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-/ 100,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Ivar Antonsen trio spiller hovedsakelig originalstoff fra Ivars og Espens penn, men inkluderer standardlåter i ny drakt. Rytmisk spenst og moderne swing avveksler med lyriske stemninger.

I 2017 kunne Ivar og Espen notere seg et 50-årsjubileum som samarbeidspartnere i utallige prosjekter med amerikanske og norske musikere helt siden 1967. I årenes løp har de spilt sammen på turnéer, plater, NRK-produksjoner og konserter på ulike scener. Trioen i dag vitner om fortsatt samarbeid mellom Ivar og Espen og de har med seg den unge bassisten Sebastian Haugen som tilfører trioen friske idéer og inspirerende musikalske innspill.

Ivar Antonsen – piano
Sebastian Haugen – bass
Espen Rud – trommer