12. september 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Den New York baserte tenorsaksofonisten Eric Alexander er en av de viktigste soloistene på dagens scene for moderne jazz. Han studerte ved University of Indiana og William Paterson College i New Jersey sammen med Joe Lovano, Rufus Reid og Harold Mabern og fikk andre plass ved Thelonious Monk saksofonkonkurransen i 1991. Samme år gjorde han sitt første opptak som bandleder “Straight Up” med utgivelse året etter. I 1998 kom første utgivelse “Optimism” med hans egen sekstett «One for All». Av Jazz Week magazine ble han i 2003 kåret til “Musician of the Year” og signerte eksklusiv kontrakt med den prestisjetunge labelen High Note Records året etter.

Siden 2012 har Eric Alexander jobbet med ulike prosjekter med den østerrikske trommeslageren Bernd Reiter som har studert i Graz og i New York og som nå bor i Paris. På tross av hans unge alder har Reiter jobbet med mange internasjonale jazzstjerner som Kirk Lightsey, Don Menza, Steve Grossman, Charles Davis, Claudio Roditi og mange flere.

Mike LeDonne flyttet til New York i slutten 70-tallet og begynte snart å jobbe med giganter innen swing og mainstream jazz som Milt Jackson, Benny Goodman, Sonny Rollins, Bobby Hutcherson, Dizzy Gillespie og Art Farmer. I mange år var han fast pianist i «Benny Golson Quartet» og er også med på det berømte albumet «Remember Remember Clifford». Videre har han jobbet med Joshua Redman, Scott Hamilton og Clifford Jordan. I tillegg grunnla han og etablerte sitt Groover Quartet med Eric Alexander, Peter Bernstein og Joe Farnsworth som spiller hver tirsdag på «Smoke» jazzklubb i NYC.

Den italienske bassisten Aldo Zunino er en av de dyktigste bassistene på den internasjonale scenen, han har jobbet med Johnny Griffin, Steve Grossman og mange, mange flere i løpet av de siste 30 årene.

Kvartetten spiller energisk og swingende musikk på ypperste nivå og presentere jazz med profesjonalitet og entusiasme!

 

Eric Alexander (USA) – tenorsaksofon
Mike LeDonne (USA) – piano
Aldo Zunino (IT) – bass
Bernd Reiter (A) – trommer