5. desember 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg – kort/kontant

Første gang Håkan Broström møtte Joey Calderazzo var på en jam i Umeå i 1986. I 1994 turnerte de sammen for første gang. Så skulle det ta 14 år før de spilte sammen igjen. Denne gangeb – i 2008 – spilte de inn platen «Refraction» med bassist Martin Sjöstedt og trommeslager Daniel Fredriksson. Med denne kvartetten turnerte de i Skandinavia i april 2009 og april 2012. I desember 2012 ble trommeslager Jeff «Tain» Watts som var Calderazzo´s kollega både fra Michael Brecker band og fra Brandford Marsalis band invitert til å spille med Håkan Broströms kvartett. Nå er det dags igjen og denne gangen med Daniel Franck på bass og Sebastian Ågren på trommer. Musikken vil for det meste være komposisjoner fra bandmedlemmene og kanskje en standard eller to.

Håkan Broström er et av Sverige topp navn innen jazz og han har spilt med noen av de største stjernene, Via Norbotten Big Band, Swedish Radio JazzOrchestra og bandet Sixtus har han spilt med legender som Herbie Hancock, McCoy Tyner, Dave Liebman, Kenny Wheeler, Chris Potter, Joe Lovano, Philip Catherine, Toots Thielemans and Putte Wickman. Håkan Broström har turnert med og vært bandleder eller sidemann for blant andre Tim Hagans, Bobo Stenson, Palle Danielsson, Jeff «Tain Watts, Viktoria Tolstoy, Rigmor Gustafsson, Esbjorn Svensson, Adam Nussbaum og mange flere.

 

Joey Calderazzo’s karriere fikk en sterk start med en rekke gode Blue Note album. Han studerte klassisk piano fra han var åtte og oppdaget jazzen noen få år senere og fikk en pangstart da han ble en del av Michael Brecker’s band i 1987. Hab gjorde innspillinger med Brecker, Bob Belden, Jerry Bergonzi, Rick Margitza og Bob Mintzer. I tillegg til hans egne prosjekter har Calderazzo erstattet avdøde Kenny Kirkland i Branford Marsalis Quartet. Med sin rike erfaring i akkompagnement og som leder er utvilsomt Joey Calderazzo en av de fineste innen jazz. Han viser dette både i samspill, i prestasjoner og i innspillinger. Det finns intet filter mellom musiker og musikk. Det å være den yngste musikeren i en etablert gruppe har bidratt til å gjøre Calderazzo til en hard nøtt, en fryktløs improvisatør og en direkte og individualistisk pianist.

Daniel Franck født i Sverige men bosatt København har blitt en av de mest ettertraktede bassistene. Han har splilt med musikere som Kenny Werner, Kirk Lightsey, Kurt Rosenwinkel, Scott Hamilton, Caecilie Norby, Benny Golson, Stacey Kent og Al “Tootie” Heath for å nevne noen få.

Sebastian Ågren født i 1985 i Sandviken i Sverige er en av Skandinavias mest allsidige trommeslagere i dag. Han spiller popp, hip hop og jazz alt med samme intensitet og eleganse. Han har turnerte en rekke med svanske popp og hiphop artister som Cleo, Albin, Magnum Coltrane Price, Darin og mange flere. Han har også hatt sin egen jazz kvartett og gjort en rekke prosjekter med Norrbotten Big Band.

Håkan Broström – saksofoner
Joey Calderazzo – piano
Daniel Franck – bass
Sebastian Ågren – trommer