29. mars 2014
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Kvartetten presenterer en musikk med utgangspunkt i progressiv afrikansk jazz på sitt aller beste. Det er melodier med bakgrunn i det sørlige Afrika, blandet med vestafrikanske kontemporær trommetradisjoner og elektrisk bass. Kvartetten har som formål å vise frem et bilde av kontemporær afrikansk jazz. Siden 2009 har Mazuze, opprinnelig fra Mosambik og utdannet jazz i Cape Town – Sør Afrika og vært basert i Norge siden 2009.

I 2012 ga han ut plata «Ndzuti», eller «skygge» på det sør-mosambikiske språket Xichangana. En skygge er en avspeiling av noe annet i en fremmed sammenheng, akkurat som at din kulturelle bakgrunn vil gjenspeile seg i de nye og fremmede sammenhengene du finner deg selv.

Musikerne i Ivan Mazuze Quartet har tidligere spilt med internasjonalt anerkjente artister som Manu Katche, Manou Gallo, Hermeto Pascoal, Omar Sosa og Bugge Wesseltoft. Dette internasjonale perspektiv blandes med et lidenskapelig ønske om å formidle progressiv afrikansk jazz. All musikk er komponert av Ivan Mazuze med utgangspunkt i hans stadig pågående studier av tradisjonell afrikansk musikk, av jazz i en moderne setting og ikke minst det multikulturelle samspillet i denne kvartetten.

Ivan Mazuze – saksofoner
Jacob Young – gitar
Childo Tomas – bass
Marque Gilmore – trommer

 

YouTube Suq festival 2013

YouTube Joy of Jazz 2013

YouTube Musicstrada 2013