21. november 2018
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Publikum kan forvente en jazzoplevelse “fra øverste hylde”, når new york’eren Ken Peplowski møter en sterk gruppe med fantastiske skandinaviske musikere.

Ken Peplowski er spesielt kjent for sitt uovertrfne klarinettspill som uten tvil er i verdensklasse. Gjentatte ganger er Peplowski utnevnt som jazzens beste klarinettist og en opplagt arvtager etter Benny Goodman. Men også Peplowskis saksofonspill er en stor opplevelse som trekker tydelige paraleller til både Ben Webster og Coleman Hawkins.

Ken Peplowski født i -59 i Cleveland, Ohio og bor i dag i New York og har med dette som utgangspunkt hele verden som sin arbeidsplass. Peplowski spilte sin første profesjonelle jobb allerede som 10-åring.

“Fra første gang jeg opptrådte offentlig, visste jeg at jeg ønsket å spille livemusikk.”

Etter å ha tilbrakt årene 78-80 på turné med legendariske Tommy Dorsey Orchestra flyttet Peplowski til New York. Her spilte han inn en rekke plater og ble samtidig medlem av Benny Goodman’s orkester. Siden har han plassrt sig som jazzens største klarinettist.

 

The Scandinavian Jazz Trio leverer et tett og lydhørt sammenspill, dybt forankret i den sterke standard-jazztradition. Magne Arnesen er en formidael pianist og relativ ny på den norske jazzscenen. Hans spill er kjent for teknisk og harmonisk overskudd kombinert med en lekende eleganse.

Den svenske bassisten Hans Backenroth er en gigant på den skandinaviske jazzscenen. Bor til daglig i Stockholm men opptrer overalt i verden. Han har bl.a. opptrådt med Monica Zetterlund, Arne Domnerus, Toots Thilemans, Buddy Defranco og mange flere.

Kristian Leth er kjent for sitt alltid swingende og dybt konsentrerte trommespill som har gitt ham internasjonal anerkjennelse og bragt ham til lange samarbeid med bl.a. Scott Hamilton og Claire Martin. Kristian er også kjent for sine mange initiativer med å invitere en lang rekke utenlandske musikere til Skandinavia.

Ken Peplowski (US) – klarinett, tenorsaksofon
Magne Arnesen – piano
Hans Backenroth (S) – bass
Kristian Leth (DK) – trommer