22. februar 2020
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 220,-/ 110,- for musiker/student
Dørsalg – kort/kontant

Etter mange år i Sverige og på svensk jazzhimmel dukker Morten Lassem med norsk trio opp på Herr Nilsen med Knut Riisnæs som solist på tenorsaksofon.
 
Morten var med i kretsen rundt pianisten Arild Wickstrøm, en gruppe musikere som på 60-tallet drev fram den moderne jazzen i Oslo-området. De fleste store navn innenfor norsk jazz var med her – vi nevner Jan Garbarek, Bjørn Johansen, Arild Andersen, Jon Christensen, Ole-Jacob Hansen, Alf Kjellman, Ditlef Eckoff, Torgrim Sollid + mange andre (bl.a Harald Gundhus, også kjent profil i jazzmiljøet og i Hønefoss). Morten, som i mange år var bosatt i Hønefoss, klarte å engasjere flere av disse utmerkede solistene til Chickland Jazzklubb i Hønefoss – til stor glede for Ringerikes jazzpublikum.
 
Morten Lassem svenske trio (MLT) ligger stadig i den fornemme jazztradisjonen fra 60-, 70- og 80-tallet med base i amerikansk østkystmusikk. MLT ser triomusikken som en grunnpilar innen jazzen og den kan hele tiden utvikles. Som «huskomp» ved flere av Sveriges utmerkede jazzklubber har trioen samarbeidet med store solister som Bernt Rosengren, Krister Andersson, Gunnar Bergsten, Peter Asplund m fl.
 
 
 
I Morten Lassem Trio inngår bassist Owe Gustavsson, en av Sveriges mest erfarne bassister og en kjent profil innen Stockholms jazzliv. Mange i Norge – som i Sverige – vil minnes Owe som anker i Cornelis Wreesviks band i mange år.
 
«Trommis» i dagens trio er Ali Djeridi, en populær og høyt respektert musiker i Stockholm. Tross sin relativt «unge» alder, klarer Ali å forene den klassiske jazzens stil og struktur med det moderne trommespillets kraft og dynamikk.
 
Denne gangen kommer Morten Lassem alene til Oslo uten disse to fra MLT. Men til å erstatte dem stiller ingen mindre enn to av Norges fremste på sine instrumenter opp – nemlig Mats Eilertsen på kontrabass og Hermund Nygård på trommer. Og som «toppen av kransekaka» stiller Knut Riisnæs opp med sin tenorsaksofon.
 
Alt ligger til rette for en minnerik ettermiddag på Herr Nilsen!
 

Morten Lassem – piano
Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Mats Eilertsen – bass
Hermund Nygård – trommer