12. september 2015
16:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 150,-.
Dørsalg

Etter mange gode anmeldelser for albumet «Time Layers» fra 2011, ble det naturlig for saksofonist, komponist og bandleder Torbjørn Sletta Jacobsen å fortsette i samme terreng, selv om noen besetningsmedlemmer er skiftet ut: Gunnar Halle og Espen Eriksen består, mens Audun Ellingsen nå blir å høre på bass, og Freddy Augdal Wike spiller trommer.

De nye medlemmene bidrar på hvert sitt vis med å skape en ny personlighet i bandets klang, men Jacobsens særegne melodier står fremdeles i sentrum på denne fullt akustiske innspillingen. Stramme og tydelige temaer kombinert med åpne improvisasjonspartier løfter imidlertid alle musikernes individuelle uttrykk frem.

Der «Time Layers» var et tilbakeblikk med låter skrevet av Jacobsen gjennom en 10-årsperiode fra han gikk på Rytmisk Musikkonservatorium på midten av 90-tallet er «Biting Tails» smidd på samme lest, men med nye komposisjoner, alle av Jacobsen selv.

Kvintetten har plateslipp på Herr Nilsen i Oslo 12. september, og kommer til Swing ‘n Sweet Jazzklubb i Bergen 19. september. Albumet «Biting Tails» er innspilt i Rainbow Studio, november 2014 og februar 2015 med lydtekniker Jan Erik Kongshaug.

Lytteeksempler her:
soundcloud.com/

Facebook:
Torbjørn Sletta Jacobsen kvintett – plateslipp

 

Torbjørn Sletta Jacobsen – saksofon
Gunnar Halle – trompet
Espen Eriksen – piano
Audun Ellingsen – bass
Freddy Augdal Wike – trommer