23. mars 2013
16:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.

CD: Sonic Shapes(Stunt)
Ny CD indspilles December 2012 i Boston, Massachusetts, USA

Dansk Trioen er igjen på turné med den amerikanske saxofonlegenden Jerry Bergonzi. I januar 2012 hadde de en meget vellykket turné rundt i Skandinavia. Dette ble fullendt gjennom 5 utsolgte konserter under Copenhagen Jazzfestival.

Nå følges dette musikalske fyrverkeriet opp med enda en cd utgivelse, samt en turné i mars 2013.

Carl og Anders var noen av de første som ble kontaktet da det legendariske jazzspillested Montmartre ble relansert i mai 2010. Carl og Anders ble da bedt om at spille med saksofonlegenden Bill Evans (Miles Davis/John McLaughlin). På bakgrunn av dette engasjementet ble de klar over at de ønsket å utvide sitt triosamarbeid til at understøtte en internasjonal saksofonist, og idéen om å presentere trioen med Jerry Bergonzi, ble raskt en realitet.

Anders har selv vært i den fantastiske situasjonen gjennom sin karriere å ha fått mulighet til å utvikle sitt trommespill via samarbeid med saksofonister som Bob Berg, David Liebman, George Garzone, Petter Wettre, Hans Ulrik, Tomas Franck, Rick Margitza og Gary Thomas.

Carl er en av de mest interessante pianistene på den danske jazzscenen. Hans klaverspill er sprudlende og kjennetegnes av en sjelden virilitet og idérikdom som alltid tiltrekker lyttere. Carl spiller for tiden også med Jerry’s eget band og turnérer internasjonalt med sin egen trio.

Den finske Bassist Johnny Åman, nå bosatt i Malmø, er en af de mest benyttede bassistene i Sverige. Han har turnért over hele Europa og i det meste av Asien. Hans bunnsolide og veloverveide basspill er alltid en fornøyelse ån lytte til.

Jerry Bergonzi hører til den absolutte verdenseliten av tenorsaksofonister. Jerry er til daglig professor ved New England Conservatory of Music, og han er internasjionalt kjent for sine improvisasjonsbøker. Jerry har turnért med en perlerekke av internasjonale jazzartister, bl.a. Mike Stern, Adam Nussbaum, Dave Brubeck og Joey Calderazzo. Jerry ble av saksofonikonet Michael Brecker kort og godt betegnet som verdens beste saxofonist!

www.facebook.com

Jerry Bergonzi – tenorsaksofon
Carl Winther – piano
Johnny Åman – bass
Anders Mogensen – trommer