6. februar 2013
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 150,-.
Vinterjazz

Saksofonisten Dexter Gordon ble født i 1923, og han er å regne som en stilskaper innen etterkrigsjazzen. Med sin store tone og sitt kraftfulle, velartikulerte spill ble han en stor stjerne på jazzhimmelen allerede før andre verdenskrig og helt frem til sin død i 1990.

Han gjorde legendariske innspillinger, blant annet på Jazzhus Montmartre i København, sammen med Kenny Drew, Niels-Henning Ørsted Pedersen og Alex Riel. Den danske pianisten Ben Besiakov ble på 60-tallet og som svært ung kjent med Dexter, og spilte også sammen med han ved flere anledninger.

I 1970 spilte også Norgesvennen Gordon inn den legendariske plata «Some Other Spring» med Karin Krog. Gordon mottok flere utmerkelser av magasinet «Down Beat» og ble i 1986 Oscar-nominert for sin rolle i filmen «Round Midnight».

Dexter Gordon fortjener nok en gang å bli minnet, og fra Bergen fikk de rutinerte veteranene Ole Jacob Hystad, Ben Besiakov, Sigurd Ulveseth og Tom Olstad en forespørsel om å lage en konsert til hans minne. Dette utviklet seg til en liten turne, og denne onsdagen besøker de Oslo Jazzforum og Herr Nilsen.

De vil spille en rekke låter som Dexter Gordon gjorde til sine varemerker, og både hans egne og andres komposisjoner vil bli tolket med respekt og ydmykhet.

www.facebook.com

Ole Jacob Hystad – tenorsakson
Ben Besiakov (DK) – piano
Sigurd Ulveseth – bass
Tom Olstad – trommer