7. desember 2011
20:00

 

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

Michael Bloch (f. 1974) vakte i sin tid stor oppsikt som ung og lovende jazzpianist i 16-årsalderen, og ble senere også kjent som saksofonist. Så ble det stille i mange år. Bloch hadde hoppet av musikerkarrieren og blitt sykepleier i stedet. Til slutt ble imidlertid lidenskapen for musikken for sterk, og Bloch sa opp jobben sin og satset alt for å bli musiker på heltid igjen.

I denne perioden begynte han å ta regelmessige saksofontimer hos Petter Wettre. Nå har Bloch fått med seg sin saksofonlærer til å gjøre en konsert sammen, hvor han selv vil la saksofonen ligge igjen hjemme og sette seg på pianokrakken i stedet. Det vil bli et spennende og uvanlig møte mellom lærer og elev.

Petter Wettre regnes som en av våre ledende saksofonister og trenger vel strengt tatt ingen nærmere presentasjon. Han har gitt ut 15 plater i eget navn, og turnert i inn- og utland med både egne og andres band. I en avstemning i bladet Jazzreviews ble Wettre regnet som en av Europas ti ledende musikere. Sammen skal de utforske både kjent og ukjent materiale, standardlåter så vel som egenkomponert musikk, og det vil bli en kveld med hardtsvingende og energisk jazzmusikk av høy kvalitet.Petter Wettre – saksofon

Michael Bloch – piano
Stig Hvalryg – bass
Hermund Nygård – trommer