16. mars 2016
20:00

På Herr Nilsen. Inngang kr 200,-.
Dørsalg – kort/kontant

Øyvind G. Dale er oppvokst med solide røtter i jazztradisjonen. I tillegg til å fordype seg i ulike stiltrekk og tradisjoner innenfor jazzhistorien har han også jobbet med klassisk musikk og andre former for improvisasjonsmusikk. Med dette prosjektet ønsker Øyvind Gjelsten Dale ved hjelp av tre blåsere og et komp å utforske et univers hvor klassisk europeisk kunstmusikk og amerikansk jazzmusikk møtes. Jazzens stillistiske trekk blir tatt med inn i et univers hvor den blir utfordret av nyere, ukonvensjonell harmonikk og melodikk og hvor rytmen, improvisasjonen og samspillet som kjennetegner jazz som sjanger har en tydelig plass. Musikken som spilles ble først komponert til Øyvind Gjelsten Dale sin avgangseksamen ved universitetet i Stavanger våren 2012 og har blitt videreutviklet kontinuerlig siden.

Øyvind Gjelsten Dale har de siste årene markert seg som ny, spennende stemme i det norske jazz- og improvisasjonsmiljøet. Han har spilt på de fleste store jazzscenene i Norge, og har spilt på jazzfestivaler som Dølajazz, Sildajazz, Kongsberg Jazzfestival og Maijazz. Øyvind medvirker i prosjekt som kvartetten «Significant Time» og pianotrioen «Shotgun» og har spilt konserter med Didrik Ingvaldsen, Frode Gjerstad og Nils Henrik Asheim. Han deltok på Didrik Ingvaldsenes utgivelse “Extended Corner” som av Dagsavisen ble omtalt som en av årets ti beste utgivelser 2012. Øyvind har også deltatt på Chapter 8 sin utgivelse “Sult” som ble gitt ut under Mai Jazz 2013 og som har motatt gode anmeldelser. I det siste har Øyvind Gjelsten Dale også medvirket i Dag Magnus Narvesens oktett, DaMaNa, som blant annet har spilt på Kampen Jazz, MaiJazz og Jazz evidence på Kongsberg.

 

I sekstetten har Øyvind Gjelsten Dale med seg unge musikere som alle har utmerket seg i norsk jazzmusikk de siste årene med både cd-deltakelse i egne og andres prosjekt samt jobber på jazzfestivaler- og klubber i innland og utland. Medlemmene i bandet har alle en tilknytning til Vestlandet og har særlig vært aktive i miljøet rundt jazzutdanningen i Stavanger.

 

Øyvind Gjelsten Dale – piano og komposisjon
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Reidar Garthus – sakosfon
Kristoffer Kompen – trombone
Aleksander Hoholm – bass
Raymond Lavik – trommer