22. februar 2012
20:00

På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-

For tredje år på rad arrangeres The International Realtime Music Symposium i Oslo. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Det Norske Blåse Ensemble, Norges Musikkhøgskole og School for Improvisational Msuic i New York. Denne kvelden kan publikum få høre en improvisert konsert med lærerkollegiet fra årets kurs.

Ralph Alessi er trompeter og en av de mest spennende musikerne i improvisasjonsmiljøet i New York. Han er aktiv som komponist, musiker og pedagog og har gitt ut syv album i eget navn.

Art Lande pianist som på 70-tallet spilte inn en rekke album for ECM og på den tida samarbeidet med Jan Garbarek og Jon Christensen. Siden ledet han i en årrekke bandet Rubisa Patrol. Lande har også spilt med en lang rekke internasjonale toppmusikere som Joe Henderson, Woody Shaw og Kenny Wheeler. Siden -87 har jan vært bosatt i Boulder, Colorado.

Mark Helias bassist som bor delvis i Paris og delvis i New York. Han startet sin internasjonale karriere med Anthony Braxton og har siden spilt med en lang rekke kjente musikere som Cecil Taylor, Dewey Redman og Abbey Lincoln. Helias har gitt ut 12 album i eget navn og er også aktiv som orkester- komponist.

Thomas Strønen er en norsk trommeslager med internasjonal karriere og samarbeider i dag med den britiske saksofonisten Iain Ballamy i bandet Food og med pianistene John Taylor og saksofonisten Tore Brunborg i bandet Meadow.

Morten Halle er en velkjent saksofonist og komponist i Oslos jazzmiljø. På Herr Nilsen har han de siste åra vært å høre med sitt eget band «Halles Komet» og i kvartett med pianisten Ivar Antonsen og med bandet «Northern Arc».

Ralph Alessi  (US) – trompet
Art Lande (US) – piano
Marke Helias (US) – bass
Morten Halle – saksofon
Thomas Strønen – trommer