6. november 2010
16:00


På Herr Nilsen
Inngang kr 100,-.

Knut Riisnæs er en av norsk jazz’ mest anerkjente saksofonister, og har vært sentral i jazzmiljøet i en årrekke. Han er inspirert av Coltrane, og du vil kunne høre ham i samspill med våre ledende musikere, som Karin Krog, Egil Kapstad, Terje Rypdal, Kjetil Bjørnstad for å nevne noen få. Knut Riisnæs er også komponist og arrangør, og melodiene på hans seneste plate «Touching» som kom i 2001 og ble nominert til Spellemannsprisen, er inspirert av nettopp John Coltrane. På denne platen kan du høre ham med Dag Arnesen, Terje Gewelt, Frank Jacobsen.

Staffan William-Olsson er kanskje aller mest kjent fra The Real Thing, gruppa som var med på å gjøre jazz kjent utover de mer engere kretser, og som også var nominert til Spelemannspris. Som solo-artist ble han også nominert med plata Three Shades of Blue i 1995. Staffan er ellers godt kjent som orkesterleder, bl a for ministorbandet Sharp 9. En allsidig og engasjert musiker som behersker flere genre.

Kåre Garnes har vært en sentral skikkelse i det norske jazzmiljøet gjennom flere tiår. Kåre har en solid musikalsk utdannelse og solid erfaring etter å ha opptrådt i varierte konstellasjoner på festivaler og klubbscener i inn- og utland, blant annet festivaler i Tyskland, Polen og Indonesia. Han har medvirket på utallige CD-innspillinger sammen med norske og utenlandske musikere, og han er en mye benyttet musiker, også i studio og teatersammenheng.

Tom Olstad er cand. philol. med hovedfag i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo og er profesjonell musiker aktiv med en mengde forskjellige band. Tom har lang erfaring som teater og studiomusiker samt fra undervisning ved Norsk Musikkhøgskole. Han har spilt på jazzfestivaler i Tyskland, Polen, India, Indonesia og Kina, og har medvirket på en mengde CD-innspillinger med norske og utenlandske musikere. I dag er han blant landets mest ettertraktede trommeslagere og har utgitt den kritikerroste CD-en ”Changes For Mingus” med egen kvintett.

Knut Riisnæs – tenorsaksofon
Staffan William-Olsson – gitar
Kåre Garnes – bass
Tom Olstad – trommer